ГЕРБ остава непреклонна – партийната субсидия, която ще гласува в

...
 ГЕРБ остава непреклонна – партийната субсидия, която ще гласува в
Коментари Харесай

ГЕРБ непреклонни: 1 лв. за глас субсидия

 ГЕРБ остава непреклонна – партийната дотация, която ще гласоподава в Народното събрание ще е 1 лев за глас. „ Нашата позиция е ясна и трайна още от 2016 година. Тогава на референдума над 2,5 млн. души се произнесоха по тематиката. Това са пъклен доста гласове. Ние ще се съобразим с волята на нашите работодатели - жителите. ”, сподели в предаването " Офанзива " с Любо Огнянов по Канал 3, депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „ Аз съм на мнение, че в случай че в този момент се организира същия референдум, още повече хора ще гласоподават за партийна дотация от 1 лев. Това се дължи на театъра, който се разигра при Българска социалистическа партия с подаването и отдръпването на оставката на Корнелия Нинова. Хората се нервират на тази неща ”, добави той. Според Главчев може да има финансиране на партиите от юридически лица, само че то би трябвало да бъде при извънредно строги правила и изцяло изсветлено. Процесът би трябвало да бъде извънредно транспарантен, сподели някогашният началник на Народното събрание.
„ Абсурдно е да се твърди, че сме се съюзили с Движение за права и свободи. Те направиха смислени оферти за дотациите и няма нищо неприятно те да се поддържат. Не разбирам за какво всички в последните дни ни пришиват към Движение за права и свободи. Ние имаме съдружно съглашение и го съблюдаваме на 100%. ”, акцентира Главчев. Той посочи, че за него мен по-сериозните проблеми са в дребната коалиция. „ Сега упрекват премиера Бойко Борисов, че не се е явявал на съдружен съвет. За мен първо в Обединени патриоти би трябвало да се съберат тримата и тогава да се реализира огромен съдружен съвет ", разяснява Димитър Главчев. Той се разгласи срещу промени в налозите.

" За мен не би трябвало да се вършат промени в данъчната система. Не би трябвало да се пипа нещо, което работи. Все отново тези промени са предмет на политически диалози и в случай че се реализира политически консенсус, ще би трябвало да се мисли по тази тематика. В бюджета са заложени доходи от тези налози. Едва ли някой ще желае да не се извърши бюджета. За това ще се вземе и този заем за изтребителите, с цел да не пострадат други политики от неналичието на средства. Искам да уточня, че този заем ще бъде взет при доста положителни условия ", сподели още Главчев.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР